Käytäntö

...

Mitä: Pohjoinen sota LARP
Missä: Meriharjun luontotalo, Helsinki
Milloin: 9.-11.9.2022
Ilmoittautumisaika: Ilmoittautuminen vapaille pelaajapaikoille on auki peliin asti.
Pelaajamäärä: 30
Pelimaksu: 4€ + 2€ siivousmaksu (jos skippaa pelipaikan siivouksen sunnuntaina)
Pelinjärjestäjä: Iiris Kaasinen (Lieska ry:n avustuksella)

Sähköposti: pohjoinensota@gmail.com
Facebook-tapahtuma: https://fb.me/e/30aTviYso (pelaajille luodaan myös yksityinen tapahtuma)

Peliviikonlopun aikataulu:

Perjantai
klo 17:30 pelipaikalle saa alkaa saapua
klo 18-19 kontaktoitumista ja proppausta
klo 19 alkubriiffi ja ensimmäinen osa pelistä
klo 22 ensimmäinen osa pelistä ohi viimeistään

Lauantai
klo 10-12 lisää kontaktoitumista ja välibriiffi
klo 12 toinen osa pelistä
klo 21 peli ohi viimeistään, vapaamuotoiset afterit

Sunnuntai
klo 10 aloitetaan siivous viimeistään
klo 12 pelipaikka tyhjänä viimeistään

Peli tiivistettynä:

Pohjoinen sota kertoo kuvitteellisen Garandian mantereen pohjoisosassa riehuvasta sodasta, joka sai alkunsa yhden valtion vesivarantojen myrkytyksestä. Peli alkaa tilanteesta, jossa kaksi liittoutunutta valtiota ovat saartaneet kolmannen ja yrittävät lopettaa sodan eliminoimalla alakynteen jääneen hallitsijan.

Pelin genre on Game of Thrones -tyylinen low-fantasia ja pelin paino on juonittelulla ja suuremman mittakaavan tilanteisiin vaikuttamisella. Peli ei siis keskity kovin arkisiin asioihin, vaikka varsinaista maailmanpelastamista suurelta yliluonnolliselta pahalta luvassa ei ole.

Peli alkaa perjantai-iltana, jolloin käydään pehmoaseilla (bofferit ja/tai lateksiaseet) toteutettava taistelu. Lauantain osuus keskittyy juonitteluun pienin seikkailuelementein.

Peli ei erikseen ole aloittelijaystävällinen, mutta aloittelevat pelaajat ovat tervetulleita ilmoittautumaan.

Pelibudjetti ja proppaus

Pelin budjetti on hyvin pieni ja menee kokonaisuudessaan pelin järjestämisen kannalta olennaisiin juokseviin kuluihin. Pelin proppaus hoidetaan koko pelaajaporukalla, eli tarkoitus on, että jokainen pelaaja tuo jotakin elävöittämään pelipaikkaa.

Jos et halua jäädä pelipaikalle sunnuntaiksi siivoamaan, pyydän pelimaksun lisäksi 2 euron siivousmaksun, jolla katetaan siivoamaan jääneille pelaajille palkkioksi syötävää ja juotavaa. Jos kaikki jäävät siivoamaan, luonnollisesti homma saadaan pakettiin niin nopeasti, että nälkä ei toivottavasti ehdi tulla.

Ruokailu ja majoitus

Pelin puolesta ei ole ruokailua, mutta pelaajilla on mahdollisuus lämmittää ja säilyttää ruokaa pelipaikan keittiössä. Omia eväitä saa syödä pelin aikana vapaasti offgame-keittiössä tai (jos ruoka on naamioitu pelimaailmaan sopivaksi) ingame pelialueella. Perjantai-iltana ja lauantaina pelin jälkeen on mahdollista tehdä myös esim. yhteinen pizzatilaus.
NPC-hahmojen pelaajille tarjotaan lauantaina myös pientä naposteltavaa pelin puolesta.

Ruokailua varten on hyvä varata omia astioita, pelipaikalla niitä ei välttämättä riitä kaikille. Jätteensynnyn minimoimiseksi vältäthän kertakäyttöastioita ja muita roskia. Pelipaikalla on tiskausmahdollisuus.

Pelipaikalle mahtuu majoittumaan n. 30 henkilöä, eli koko pelaajaporukka mahtuu hyvin nukkumaan sänkyihin.

Pelaajahahmot ja npc-hahmot

Peliin mahtuu yhteensä 30 pelaajaa, ja kaikki aloittavat pelinsä pelaajahahmolla. Perjantain ja lauantain välissä osa pelaajista vaihtaa hahmonsa npc-rooliin.

Tässä pelissä npc-hahmojen pelaajat vaihtavat hahmoa tiuhaan ja tekevät useita lyhyitä rooleja pelin aikana. Halukkuutta (tai epähalukkuutta) npc-rooliin kysytään ilmoittautumislomakkeessa.

Ikäraja ja päihteettömyys

Peli on suunnattu aikuisille pelaajille, mutta myös juonittelupelaamisesta innostuneet alaikäiset ovat tervetulleita ilmoittautumaan mukaan. Tämän takia pelin ikäraja on joustava K18.

Peli on täysin päihteetön ja pelialueella ei ole lupa tupakoida. Jätäthän siis after-kaljat kotiin ja varaat mukaasi oman tuhkakupin, jos haluat tällaista pahetta harrastaa pelialueen ulkopuolella.

Esteettömyys

Pelipaikalla on portaita ja kynnyksiä, joten paikka ei ole täysin esteetön. Jos sinulla on pelaamiseen vaikuttavia rajoitteita (esim. liikuntarajoite, näkörajoite, kuulorajoite...), mainitse niistä ilmoittautumislomakkeessa ja kerro, miten ne voisi ottaa huomioon.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita