Meta

...

Pelityyli

Pelissä eletään sotatilanteessa, jossa itsekkäät ja osin ikävätkin hahmot haluavat itsekkäitä ja osin ikäviä asioita. Pelissä ei siis tarvitse pelata ns. "play to lose", vaan tarkoitus on ajaa omia etuja ja juonitella muiden pään menoksi. Salaisuuksien päällä ei kuitenkaan kannata loputtomasti istua ja joskus kannattaa möläytellä totuuksia väärien henkilöiden edessä.

Pelissä saa valehdella ja huijata, kunhan valhe on mahdollista saada jotakin kautta selville. Esimerkiksi on ok valehdella omistavansa 40 000 lammasta, vaikka oikeasti omistaa vain 20, koska naapurivaltion hallitsija tietää, kuinka asia oikeasti on. Sen sijaan ei ole ok valehdella olevansa salainen agentti Hangstsangin mantereelta, koska tätä ei voi kukaan varmistaa toiselta pelissä olevalta hahmolta.
Jos olet epävarma, voiko jonkin valheen selvittää, nykäise pelin aikana pelinjohtajaa hihasta niin keksitään jotain.

Säännöt, mekaniikat ja mallinnukset

Peli alkaa, peli seis ja peli ohi
Peli alkaa huudolla "peli alkaa". Offgame-vaaratilanteessa käytetään huutoa "peli seis", jolloin kaikki pysähtyvät ja huutavat eteenpäin "peli seis". Kun tilanne on saatu purettua, pelinjohtaja huutaa "peli jatkuu". Peli päättyy huutoon "peli ohi".

Turvasana
Pelin turvasana on turvasana. Jos pelaaja tuntee olonsa offgame-tukalaksi, hän voi käyttää turvasanaa tilanteen keskeyttämiseksi. Turvasanan sanomisen jälkeen pelaaja voi joko poistua tilanteesta tai kertoa, miten haluaa tilanteen mieluummin jatkuvan. Jos pelaaja poistuu tilanteesta, muut pelaajat jatkavat kohtausta siitä, mihin jäätiin ennen turvasanan aiheuttanutta tilannetta. Turvasanaa ei tarvitse selitellä eikä sen käyttämistä kannata pelätä. Jokainen pelaaja on vastuussa omasta hyvinvoinnistaan.

Peliohje
Peliohje on mekaniikka, jolla mallinnetaan kaikkia niitä asioita, jotka on fyysisesti mahdotonta pelin puitteissa toteuttaa. Esimerkiksi: "peliohje, näet kuinka salama iskee lähimpään puuhun". Peliohje voi olla suullinen tai kirjallinen.

Lähtökohtainen kosketuksen ja väkivallan taso
Lähtökohtaisesti kaikki, mitä kehtaisit tehdä ystäväsi kanssa isoäitisi edessä on ok. Larppiväkivaltaa simuloidaan pehmoaseilla ja/tai teatterimätöllä, jossa väkivallan vastaanottaja reaktioillaan määrittelee tahdin. Henkisestä väkivallasta huutaminen ja hahmon haukkuminen on ok, mutta pelaajan ominaisuuksien haukkuminen ei ole sallittua.
Rajumpi matsaaminen ja kurmuutus sekä iholle tulevampi kanssakäyminen on sallittua, jos pelaajat näin etukäteen ja erikseen keskenään sopivat.

Valkoinen nauha
Jos pelaaja haluaa hieman hellempää kohtelua kuin yllämainitussa kohdassa "lähtökohtainen kosketuksen ja väkivallan taso", hän voi käyttää valkoista nauhaa selkeästi näkyvässä paikassa. Jos nauha on jossakin raajassa, kyseistä raajaa täytyy varoa kaikessa fyysisessä kanssakäymisessä. Jos nauha on rinnassa, varmistathan pelaajalta ennen fyysistä kanssakäymistä tai huutamista, että aiottu toiminta on ok. Käytäthän valkoista nauhaa etenkin, jos olet oikeasti loukannut itsesi tai fyysinen/henkinen kamppailu on vaaraksi terveydellesi.

Kylä
Kylä on pelitekninen paikka läheisellä Uutelan kämpällä, joka simuloi matkaa lähimpään kylään tai leiriin. Jos pelin aikana tulee tylsää ja haluaa lisä-actionia, pelaaja voi lähteä käymään kylällä esimerkiksi viemässä viestejä tai hakemassa lisää ruokatarvikkeita. Kun pelaaja kertoo kylälle lähtemisestään etukäteen pelinjohtajalle, pelinjohtaja heittää vaivihkaa noppaa ja määrittelee, tuleeko matkalla eteen kohtaaminen npc-hahmojen kanssa. Tämä kohtaaminen saattaa puolestaan vaikuttaa pelin kulkuun suuntaan tai toiseen...

Pelin offgame-turvallisuus

Pohjoinen sota LARP on häirinnästä, kiusaamisesta ja syrjinnästä vapaa tapahtuma. Mikäli tällaista käytöstä havaitaan, kyseinen pelaaja poistetaan pelistä ja pelialueelta välittömästi.

Pelipaikalla on mukana pelin ulkopuolinen tuki&turva-henkilö, jonka kanssa on mahdollista jutella asiasta tai sen vierestä, jos kaipaa juttuseuraa peliviikonlopun aikana. Myös pelinjohtajalle saa ehdottomasti tulla juttelemaan mistä tahansa, vaikkakin pelin aikana prioriteettina hänellä on pelin pyörittäminen.

Ensiaputaitoiset kartoitetaan ennen pelin alkua alkubriiffissä. Pelipaikalta löytyy ensiapupakkaus ja auto kuskeineen.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita